La nostra fàbrica de ceràmica

TENIM UN GRAN OBJECTIU

Proveïr productes de qualitat
respectuosos amb el medi ambient

Els nostres productes ceràmics destaquen per la seva qualitat. Estan formats per 3 elements naturals: FANG, AIGUA i FOC. 

Col·laborem en la preservació del medi ambient a través de l’ús de recursos respectuosos i naturals a la nostra àmplia gamma d’envasos ceràmics i de colors, limitant així el nostre impacte a l’ecosistema.

El nostre procés de producció està optimitzat per poder reutilitzar el fang i vernissos en el mateix procés. A més a més, utilitzem energies netes com el gas per fabricar els nostres productes.

Fang

Aigua

Foc

la nostra història

1920 - 2005

La nostra fàbrica familiar de ceràmica va néixer al municipi gironí de Breda, als voltants de 1920, de la mà de José Planas, amb l’objectiu de satisfer les necessitats de la regió: fabricar cassoles de fang refractari per cuinar i olles per emmagatzemar els aliments.

L’any 1948 Joan Planas continuà amb l’empresa familiar afegint-hi el torn elèctric, la premsa rotativa, la galletera, el forn de llenya i el forn de gasoil. Posteriorment, Jordi Planas, qui aprèn l’ofici de terrissaire amb el seu pare, incorpora nous elements decoratius a la ceràmica tradicional, com ara colors i impressions.

2005 - Avui

A partir de 2005, Jordi Planas crea la nova línia d’envàs per alimentació i s’expandeix internacionalment. 

Actualment, estem treballant la 3ª i 4ª generació tot aportant el desenvolupament de nous coneixements a l’empresa, amb la finalitat de consolidar-nos com a empresa 4.0 per oferir als nostres clients el control digitalitzat de la ceràmica i els estàndards de qualitat òptims.

ARTESANIA I MAQUINÀRIA

Preservar una línia de ceràmica feta exclusivament a mà
és un dels nostres objectius primordials

Reprodueix vídeo

Vetllem per aquest treball artesà i, a través d’aquest, per la tradició i els inicis d’aquest ofici mil·lenari. Amb la línia de productes ceràmics fets a mà, els nostres clients també poden gaudir de les peces de grans dimensions per cuinar. 

La nostra principal producció es fabrica amb una línia de fabricació automàtica, que ens permet expedir comandes amb un període de temps reduït. La maquinària i el nostre procés automatitzat ofereixen uns acabats molt precisos i ajustats a les necessitats del client.

A més, disposem d’una línia semi automàtica per productes amb formes irregulars. Creem envasos adaptables a qualsevol tipus de disseny: animals, fruites, o qualsevol element natural, com ara un volcà.

Empresa 4.0

INDÚSTRIA 4.0

Ceràmica Planas ha estat beneficiària del Fons Europeu de Desenvolupament Regional amb l’objectiu de millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de les comunicacions i l’accés a les mateixes i gràcies al qual ha implementat un nou sistema ERP per a la millora de la competitivitat i la productivitat de l’empresa. Any: 2021. Per això ha comptat amb el suport del Programa Indústria 4.0 de la Cambra de Comerç de Girona.

INNOCÁMARAS

Ceràmica Planas ha estat beneficiària del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, que té com a objectiu Potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació, i gràcies al qual ha incorporat una nova màquina de pintar i un nou producte d’enginyeria i electrònica al forn, tot per donar suport a la creació i consolidació d’empreses innovadores a finals de l’any 2020, principis de l’2021. Per això, ha comptat amb el suport de el Programa InnoCámaras de la Cambra de Comerç de Girona.